Országos Céginformációs Centrum
22 éve weboldal készítés
Tel.: +36 (30) 914-1886
Gáspár Ferenc

Weboldalkészítéssel kapcsolatos gyakori kérdések

Honlapkészítés, weblaptervezés, Facebook kérdések

A honlap gyors és könnyen átlátható, egyszerű?

A weboldal a mai modern kor igényei szerint a legmagasabb színvonalon készül el a legújabb programozási nyelvi verziók alkalmazásával. Az így elkészített weboldalak mind asztali, mind mobil eszközökön tökéletesen, hiba nélkül megjeleníthetők. Kerüljük a felesleges, csupán költségnövelő "csicsát", csak olyan elemeket helyezünk el a honlapon, aminek tartalmilag vagy tipográfiai szempontból értelme is van. Kerüljük a bonyolult almenürendszereket a weboldalon, minden honlapoldalt a Google által is könnyen értelmezhető formában készítünk el.

Google keresőoptimalizálás (más néven SEO) melyik csomaghoz jár?

Minden honlapunk keresőoptimalizálással együtt készül el, a kiváló helyezésekért az optimalizálási technikákat egész éven át folyamatosan fejlesztjük, a Google által bevezetett új változtatásokat követjük, minden honlapra év közben is beépítjük, a weboldalakat folyamatosan frissítjük.

A honlapnak milyen költsége lesz a következő évben?

A Google keresőoptimalizálás a legfőbb része a csomagjainknak. Más céggel ellentétben nálunk nincs havidíj, hanem az éves díjba sok más díjmentes szolgáltatással együtt be van kalkulálva. Ezért folyamatosan figyeljük és javítjuk a weboldal Google helyezéseit. Egész éven át díjmentes módosítási lehetőséget biztosítunk, így nem kell a változtatásokért semmmit sem fizetnie. A weblap népszerűségének fenntartásáért és a kiváló Google helyezések eléréséért saját hirdetőoldalunkon egész éven át hirdetjük honlapját bannerhirdetés formájában, ezt is tartalmazza az éves díj. Mint minden honlapnak, ennek is van domain és tárhelyköltsége, ami minimális díjon szerepel a csomagban. Gondoskodunk a honlap behatolásvédelméről, vírusvédelméről, spamvédelemről és egész éven át technikai felügyeletet, biztonsági mentéseket biztosítunk. A részletes csomagösszeállításról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Tudok feltölteni fotókat a galériába?

Opcióként kérhető, egyedileg programozott, nagyon egyszerű jelszóval védett felületen keresztül tölthet fel fotókat. A fotók átméretezése, és optimalizálása a gyors letölthetőség érdekében a feltöltéskor megtörténik, az általunk készített program biztosítja a legjobb minőségű, és gyorsan letölthető fotókat. A weboldalra való feltöltés előtt így nem kell méreteznie, előkészítenie a képeket.

A honlap karbantartása, frissítése milyen költséggel fog járni?

A weblap módosításai ingyenesek egész évben, a technikai felügyelet, vírusvédelem, behatolásvédelem szintén díjmentes.

A weboldal tartalma hogyan kerül felvitelre, ki fogalmazza meg?

A honlap tartalmát az ügyfél tudja csak megfogalmazni, hisz ez egyedi, szakmai dolgokat tartalmaz. A honlapra azonban már mi szerkesztjük be. Ha olyan csomagot választ, amin keresztül saját maga is tudja szerkeszteni, feltölteni a tartalmi részeket, akkor a honlap elkészítése során beszerkesztett szöveges részeken túl már saját maga tölti fel a szöveges tartalmat.

Van lehetőség a honlapon egy termék vagy szolgáltatás megrendelésére?

Olyan lehetőség van, hogy pl. egy „megrendelem” gombbal elindulhasson egy adatfelvétel a weboldalon, majd kattintással a rendelés indítása. Igaz ez opciós lehetőség, de minimális felárért már rendelhetnek is a honlapjáról. Így még nem kell webáruházat üzemeltetnie.

Szerkeszthető a honlapon néhány akciós termék a részemről is?

Igen, opcióként rendelhető ilyen kiegészítés is a honlaphoz. Akár a weboldal főoldalán futó, animációs banner formájában cserélődő akciós box is készíthető. Login név és jelszóval védett oldalon tudja az akciós termékeket, szolgáltatást módosítani. Ez a lehetőség akár hírfeltöltésre is használható. A felvitel az általunk készített programon keresztül nagyon egyszerű, ugyanakkor tökéletes, jól elrendezett megjelenést ad vissza.

Szerkeszthetőek a referenciák?

Egy egyszerű, külön erre a célra programozott word-szerű kezelőfelületen (opciós csomag) saját szöveges tartalmat is vihet fel a weboldalon keresztül, amit formázás után (betűtípus, színek, elrendezés) egyszerűen el tud menteni, és rögtön megjelenik a honlapján.

A Facebook -al együttműködik a weboldalam?

A Facebook a legnépszerűbb közösségi weboldal, amit több ponton is össze tudunk kapcsolni az elkészített honlappal. Nemcsak link formájában lehet a Facebook oldalát elérnie a honlapjáról, hanem egy adott oldalt, vagy akár terméket, fotót, vagy szövegrészt is be lehet állítani úgy, hogy azt meg lehessen osztani a weboldalról egy rövid kattintással. Így az adott honlaptartalmat akár több ezer ember is olvashatja és bármelyik Facebook felhasználó tovább megoszthatja, így az olvasók száma szinte elképzelhetetlen. A honlapra "like" gombot is tudunk tenni, így egy tartalmi részt lájkolni tudnak a látogatók. Továbbá akár a Facebook híroldala is megjeleníthető az elkészített weboldalon belül.

Meglévő honlapomat áthozhatom másik webszerkesztőtől?

Természetesen igen, akár a teljes weboldalt továbbszerkeszthetjük, de ha csak bizonyos részei kellenek, annak sincs akadálya. Minden szolgáltatásunkat teljes értékben tudjuk biztosítani az áthozott weboldalra is.

Már meglévő .hu vagy más végződésű internetcímemet és levelezési címemet megtarthatom?

Ha már van saját nevén lévő internetcíme és ehhez kapcsolódóan levelezési címe (pl. valami.hu és info@valami.hu), akkor ezeket az új honlaphoz egyszerűen hozzárendeljük, nem kell lemondania róluk, vagy új domaint igényelnie.