Országos Céginformációs Centrum
22 éve weboldal készítés
Tel.: +36 (30) 914-1886
Gáspár Ferenc

Webdesign cikkek

Weboldal készítés, webdesign, Google keresőoptimalizáció, CMS, domain nevek

DNSSEC biztonsági szolgáltatás domain nevekhez

Domain név szolgáltatások biztonságának további növelése érdekében biztosítható a DNSSEC szolgáltatás. A DNSSEC technológia a domain névhez elérhető és bekapcsolható. A DNSSEC növeli a biztonsági szintet a DNS használata során, mivel megakadályozza a domain nevek adatainak hamisítását, megváltoztatását vagy hiányosságát a zónarekordok elektronikus aláírási rendszerének használatával. Ez csökkenti az e-mail fiókokkal való visszaélés, a személyes adat felfedés vagy a weboldalra irányuló támadás kockázatát.

tovább >>>

A legfontosabb 5 alapelv a népszerű honlaphoz

Weboldal alapelvek

A web mára már igazi dzsungellé nőtte ki magát. Az újonnan létrejött honlapoknak nem a legegyszerűbb a helyzete ebben a bonyolult webkavalkádban. Ha már van egy honlapod, felmerül a kérdés: "Hogyan vesznek észre az interneten?". Hogyan kellene növelni az oldal népszerűségét? Természetesen van megoldás! A következő 5 pontban leírom, hogyan lehet növelni a honlapod látogatottságát és népszerűségét.

tovább >>>

5 népszerű tartalomkezelő (CMS) rendszer

CMS tartalomkezelő

Az utóbbi évek legnagyszerűbb találmánya a Google -on kívül a CMS tartalomkezelő rendszer. A CMS rendszerek fejlődése töretlen, és remek alapot szolgáltat ma már a legtöbb népszerű internetes honlapnak. A hagyományos honlapkészítéssel ellentétben már nem csak a webdesign guruk szerkeszthetnek honlapot, hanem a szoftveralkalmazások terén általában járatlanabb laikusok is némi odafigyeléssel. A CMS rendszerek nagy része nyílt forráskódú, melyeket nagy közösségek fejlesztenek folyamatosan, így ingyenesen hozzájuthatunk a mindig legfrissebb példányhoz. Kiegészítő modulokkal tovább bővíthetőek, így az egyedire szabhatóságuk szinte határtalan. A neten szinte megszámlálhatatlan honlap foglalkozik ilyen-olyan CMS rendszerhez használható kiegészítőkkel, ismertetőkkel és ún. templétekkel is, melyek segítségével egyszerűen telepíthető a CMS rendszerhez az áhított design. Az alábbiakban bemutatom az általam legismertebb 5 CMS rendszert.

tovább >>>

Miért nem rendelnek egy jól látogatott honlapról?

Nem rendelnek a honlapról

Gyakran előfordul, hogy egy honlap látogatóinak száma nagy, de megrendelés nem érkezik róla, így a honlap csak a pénzt viszi és nem hozza. Valójában a tartalom lehet a probléma. Sajnos sok esetben előfordul hogy nagy látogatottságból kevés az érdeklődő. Sokan kattintanak úgy is hogy csak kíváncsiságukat csillapítják, ill. sokan vannak akik véletlenül kerülnek az oldalra, nem pontosan ezt a tartalmat keresik. Ha elég kézenfekvő kulcsszavakra optimalizálunk, akkor elkerüljük hogy olyan esetben is hozzon a Google a találati listában amikor nem a mi honlapunkra kíváncsiak. Ezeken kívül már csak azok maradnak akik valóban jó helyen járnak, csak éppen nem találtak megfelelő információt. Érdemes felmérést végezni, hogy ha egy látogató a honlapjára tévedne, akkor pontosan milyen információt várna. Ha konkrét dologgal áll elő egy látogató, akkor megtalálta-e a neki megfelelő tartalmat amit keresett, vagy ellenkező esetben odébb állt.

tovább >>>

A kisvállalkozók nem használják ki a világháló lehetőségeit

Vállalkozók és a világháló lehetőségei

A Budapest Bank azt kutatta, mennyire elterjedt Magyarországon a webáruházakban való vásárlás és a bankkártyával történő online fizetés. A felmérés szerint a megkérdezettek 90 százaléka vásárolt már online terméket, szolgáltatást (ezen belül 30 százalék rendszeresen, 52 százalék több alkalommal rendelt már), ugyanakkor a kisvállalkozások csupán 13 százaléka rendelkezik webshoppal, holott ez jelentősen növelheti bevételüket. A szolgáltatásaikat, termékeiket online is árusító kisvállalkozások fele állítja, internetes áruházának köszönhetően jelentősen nőtt a forgalma.

tovább >>>


További cikkek


Warning: require_once(rsslib/rsslib.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/weblapsz/public_html/honlapkeszites_cikkek.php on line 92

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'rsslib/rsslib.php' (include_path='.:') in /home/weblapsz/public_html/honlapkeszites_cikkek.php on line 92